16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ.

Το Κ. Σ. Χλώρακας διοργάνωσε ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία της Κοινότητας στις 06, 07 και 08 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και τις παρακολούθησαν  αρκετές χιλιάδες κόσμου .
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αυτών ήταν η τελετή αδελφοποίησης της κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Πάφου , όλοι οι Βουλευτές της επαρχίας, ο Δήμαρχος Πάφου,  η Έπαρχος Πάφου, ο Πρόεδρος την Επαρχιακής Ένωσης Κοινοτήτων, Κοινοτάρχες των διπλανών Κοινοτήτων, ο Αρχηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας κ.ά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
·       Χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη Πάφου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, του Υπουργού Εσωτερικού και εκπρόσωπου του αδελφοποιημένου Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Σαλαμίνας.
·       Υπογραφή πρωτοκόλλου και όρκου αδελφοποίησης.
·        Ομιλία από τον Κοινοτάρχη Χλώρακας και τη Δήμαρχο Σαλαμίνας.Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 Μετά την τελετή αδελφοποίησης ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με  τραγούδια και  κυπριακούς και ελληνικούς χορούς.

Τόσο η Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαλαμίνας εξέφρασαν ευχαριστίες για την φιλοξενία και έφυγαν με άριστες εντυπώσεις από την Πάφο.
Η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου στη Σαλαμίνα,  με τελετή που προγραμματίζεται από τον Δήμο Σαλαμίνας.