21 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ ξεκίνησε τον Φεβράρη του 1991 με παρουσίαση εκλεχτών καλλιτεχνών και ποιοτική μουσική. Με χαμηλό φωτισμό, χαμηλά καθίσματα  και χαμηλό  ήχο. Στους τοίχους υπήρχε καλλιτεχνική εικονογράφηση και στους θαμώνες  περίσσια διάθεση για  τραγούδι. Ήταν μια περίοδος προσφοράς έντεχνης μουσικής που έμεινε αξέχαστη και έκαμε την ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ πασίγνωστη σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ύστερα από ανάπαυλα μιας δεκαετίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Ελευθερίου, επιχειρεί ένα δύσκολο εγχείρημα, να επαναλειτουργήσει με τα παλαιά πρότυπα που όλοι γνώρισαν, και να παρουσιάσει αυτό το εξαίρετο μουσικό σχήμα SIGNALO.
Εξ άλλου η περσινή επιτυχία του SIGNALO που αποτελειτω από τους των Γιώργο Ελευθερίου, Αθηνά Χαραλαμπίδη, Ρούλλα Μαλλή, Χρίστο Χαλικιόπουλο, Σωκράτη Τερπίζη και Αλέκο Κιούρλαπο, έδειξε ένα δρόμο. Ότι οι μουσικές παρέες από το χώρο του έντεχνου και του ποιοτικού τραγουδιού έχουν πέραση, ειδικά όταν κάποιοι από αυτούς κουβαλούν ολόκληρη ιστορία από τις ΜΠΟΥΑΤ. Μιας εποχής που η έννοια της παρέας στις μπουάτ με πολλή όρεξη και σε σύμπνοια με το κοινό, έπαιζε πρωταρχικό ρόλο.
Από τις 2 Νοεμβρίου και για κάθε Παρασκευή όλο το χειμώνα στην ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ στη Χλώρακα, θα υπάρχει η εναλλακτική μουσική πρόταση για όσους αγαπούν την ποιοτική μουσική και το ωραίο περιβάλλον.

Στη Χλώρακα τοπικοί φορείς εγκρίνουν κονδύλια για εκδρομές

Αναδημοσίευση από ιστοσελίδα: ppoxch (ΠΠΟΧ) - Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας


Ανεπίτρεπτες αποφάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης
Περιέπεσε στην αντίληψή μας ότι προγραμματίζεται να γίνει φθινοπωρινή εκδρομή στο εξωτερικό στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι από την κοινότητα Χλώρακας επιθυμούν να εκδράμουν μετά την καλοκαιρινή περίοδο.  Η εκδρομή θα επιχορηγηθεί γενναία  τόσο από την Τοπική Συνεργατική Πιστωτική Εταιρία (ΣΠΕ) όσο και από το Κοινοτικό Συμβούλιο (ΚΣΧ). Το ολικό ποσό της επιχορήγησης λέγεται ότι θα είναι 10000 ευρώ.
Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι τελείως λανθασμένη για τους εξής τρεις βασικούς λόγους:
1. Η επιχορήγηση είναι μεροληπτική και ωφελεί μόνο αυτούς που αρέσκονται να πηγαίνουν εκδρομές ενώ αδικούν αυτούς που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδρομή. Τέτοιες ομάδες που δεν μπορούν να συμμετάσχουν είναι οι ηλικιωμένοι, αυτοί που δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους, οι ασθενείς, εκείνοι που δεν μπορούν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους και πολλές άλλες ομάδες τού πληθυσμού τής κοινότητας που αδυνατούν να επωφεληθούν της ευκαιρίας αυτής. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αδικία είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί στο ποσό των χρημάτων που θα παραχωρηθεί από τους φορείς  για την πιο πάνω εκδρομή συμβάλλουν και αυτές οι ομάδες  που δεν θα επωφεληθούν με τις φορολογίες που πληρώνουν. Αν όμως οι τοπικοί φορείς προγραμμάτιζαν κάθε χρόνο πολλές και διάφορες τέτοιες ενέργειες που να κάλυπταν όλο τα φάσμα των κοινωνικών ομάδων τότε τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν μεροληπτική, υπό άλλες όμως περιστάσεις και σε καιρούς που δεν θα υπήρχε οικονομική κρίση.
2. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης όπου συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν τα βασικά είδη διαβίωσής τους, παιδιά που δεν σιτίζονται κανονικά και τόσα άλλα παρεπόμενα της κρίσης αυτής, η σπατάλη τέτοιου ποσού χρημάτων για εκδρομές και ψυχαγωγία είναι αψυχολόγητη ενέργεια, αποτελεί ύβρη και δακτυλοδείχνει με τον πλέον ασύστολο, σκανδαλώδη και έντονο τρόπο την ασυδοσία που μπορεί να παρεισφρήσει σε τέτοιου είδους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Αν η εκδρομή ήταν στοχευμένη για δεινοπαθούσα ομάδα πληθυσμού, η οποία αδυνατεί να κάνει διακοπές, τότε η απόφαση αυτή θα ήταν καλοδεχούμενη αν και δεν θα ήταν πρέπον να γίνει ειδικά σήμερα που προέχουν τόσες άλλες προτεραιότητες για αυτούς.  Εν καιρώ οικονομικής περισυλλογής  και αναγκαιότητας νοικοκυρέματος των εσόδων και εξόδων τού κάθε φορέα, εν όψει και της καθόδου τής περιβόητης Τρόικας, είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται οποιεσδήποτε αχρείαστες δαπάνες  υπό τη μορφή επιχορηγήσεων, δωρεών κλπ.
 3. απόφαση να παραχωρηθεί τέτοιο μεγάλο ποσό χρημάτων μέσα σε μια έντονη προεκλογική περίοδο  δημιουργεί δικαιολογημένα την  υποψία κομματικής εκμετάλλευσης  είτε άμεσα είτε έμμεσα, δεδομένου της κομματικής σύνθεσης των Συμβουλίων των πιο πάνω φορέων.
Οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται στην πιο πάνω απόφαση θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις και τα χρήματα που έχουν σκοπό να ξοδεύσουν σε αχρείαστες περιηγήσεις που μόνο μερικούς ωφελούν, να τα αφιερώσουν σε ουσιαστικούς αναπτυξιακούς ή άλλους κοινοφελείς σκοπούς έχοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και το οικονομικό χάος που επέρχεται οσονούπω…

Καφεστιατόριο «ΟΡΦΕΑΣ»

Στις 2 Νοεμβρίου το μοναδικό καφεστιατόριο του είδους του ο «ΟΡΦΕΑΣ» που ευρίσκεται 800 μέτρα από τη θάλασσα του  ξενοδοχείου «Άγιος Γεώργιος» στη Χλώρακα, θα ανοίξει και θα σας περιμένει κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 9.00 μ.μ. με αξιοπρέπεια και ηρεμία, με διασκέδαση και απόλαυση καθώς και πολλή αγάπη,.
Σ’ ένα παραδοσιακά διαμορφωμένο περιβάλλον θα προσφέρονται ποικίλα ροφήματα και ποτά με μοναδικά τσιμπίματα . Η ωραία μουσική και το όμορφο περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία θα χαρίζουν στους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές μουσικής απόλαυσης.
Τα καφεστιατόριο «ΟΡΦΕΑΣ» επίσης αναλαμβάνει πάρτυς, δεξιώσεις και τη διοργάνωση μικρών συναυλιών.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΙΚΑΣ, ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Την Κυριακή 21/10/2012, Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλίκας σε μια σύντομη του επίσκεψη στη κοινότητα της Χλώρακας και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, πέρασε από όλα τα καφενεία για μια πρώτη γνωριμία εκ του σύνεγγυς με τους θαμώνες και ψηφοφόρους της κοινότητας. Ανταλλάχτηκαν φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν, καθώς και κουβέντες πολιτικές και παραπολιτικές, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με τους θαμώνες να δείχνουν ευγενικό ενδιαφέρον για τις θέσεις του υποψηφίου.
Ο Γιώργος Λιλλίκας σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Λυών της Γαλλίας, είναι παντρεμένος με την Βαρβάρα Πετροπούλου και έχει έναν γιο. Το 1996 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2001. Από τις 13 Ιουνίου 2006 διετέλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2007 όπου είχε παρατηθεί σεβόμενος την απόφαση του ΑΚΕΛ, από το οποίο και είχε διοριστεί, να αποχωρίσουν οι υπουργοί του από την Κυβέρνηση του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Επίσης, έχει διατελέσει ως Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, από το 2003 μέχρι το 2006. Είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2013.